Finantarea serviciilor de diagnosticare oncologica acordate persoanelor neasigurate se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, urmand ca similar sa se finanteze si testarea persoanelor neasigurate in scopul depistarii hepatitelor cronice B şi C, precum si a infectiei HIV la gravida, precizeaza conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
“Prin modificarea si completarea Contractului-cadru si a Normelor metodologice de aplicare a acestuia, precum si a actelor normative subsecvente, s-au introdus noi pachete de servicii de care pot beneficia persoanele asigurate si neasigurate pe principalele paliere de asistenta medicala, in scopul depistarii unor afectiuni grave, respectiv cancerele, hepatitele cronice B si C, iar la gravida si HIV/SIDA. Unele dintre modificari vizeaza implementarea masurilor care revin CNAS in Planul national de prevenire si combatere a cancerului in Romania”, a declarat Dr. Valeria Herdea, presedintele CNAS.
In prezent, exista un total de 16.764.725 de persoane asigurate la nivelul Casei de Asigurari, dintre care platitori 6.238.119 si neplatitori 10.526.606.
Etichete: diagnosticare oncologica, servicii medicale neasigurati, CNAS