Marcel Ciolacu: Avem investitii masive ce vor transforma sistemul medical

Marcel Ciolacu: Avem investitii masive ce vor transforma sistemul medical

Prim-ministrul Marcel Ciolacu spune ca sanatatea unei natiuni incepe cu sanatatea copiilor. Premierul a participat la un eveniment organizat de Guvern si UNICEF Romania.

„Sanatatea unei natiuni incepe cu sanatatea copiilor nostri. Si, din acest motiv, este foarte important sa ne concentram atat pe preventie si educatie pentru sanatate, cat si pe existenta la nivelul comunitatilor a serviciilor destinate copiilor, precum si parintilor”, a afirmat prim-ministrul.

Demnitarul a vorbit despre investitiile in sanatate programate pentru urmatoarea perioada.

„Astazi, in fata dumneavoastra, pot vorbi despre investitiile fara precedent, istorice pot spune, care vor schimba fata sistemului medical. In fiecare judet al tarii, avem in acest moment investitii masive ce vor transforma sistemul medical, in beneficiul direct al pacientilor si personalului medical. Doar in PNRR sunt prevazute peste 2 miliarde de euro, pentru modernizarea infrastructurii sistemului sanitar romanesc. Din aceasta primavara, am inceput constructia a trei spitale regionale – la Iasi, Cluj si Craiova. In paralel, am inceput sa construim si sa modernizam spitale judetene, dar si sa dotam cabinetele medicilor de familie, sa modernizam, sa dotam cu echipamente medicale ambulatoriile de specialitate”, a declarat, luni, premierul Ciolacu.

Potrivit acestuia, tot cu fonduri PNRR a inceput procesul de digitalizare „a spitalelor, a caselor de asigurari de sanatate, dar si a Ministerului Sanatatii si unitatilor din subordine”.

„In total, investim 745 milioane de lei in peste 200 de proiecte de digitalizare a spitalelor din tara. Scopul este simplu: cresterea accesului la servicii de sanatate de calitate, optimizarea managementului, planificarea resurselor umane si reducerea erorilor”, a mai precizat Ciolacu.

In context, seful Executivului s-a referit si la importanta asigurarii resursei umane in sistemul de sanatate si a afirmat ca s-au deblocat angajarile pentru aproximativ 13.000 de posturi vacante din spitale si serviciile de ambulanta.

Etichete: investitii sanatate, investitii sistemul medical, marcel ciolacu