De la 1 octombrie, se majoreaza valoarea punctului pe serviciu in asistenta ambulatorie

De la 1 octombrie, se majoreaza valoarea punctului pe serviciu in asistenta ambulatorie

Valoarea punctelor „per capita” si pe serviciu se mentine in trimestrul IV 2024 la acelasi nivel ca si in primele trei trimestre ale anului, conform unei Hotarari de modificare si completare a Contractului-cadru adoptata de Guvern.

Aceste valori, care constituie baza calcularii sumelor ce se cuvin cabinetelor de medicina de familie pentru serviciile efectuate in relatiile contractuale cu casele de asigurari de sanatate, sunt:

• Pentru punctul „per capita” – 12 lei;
• Pentru punctul pe serviciu – 8 lei.

“Prin acelasi act normativ, de la 1 octombrie se majoreaza cu 11% valoarea punctului pe serviciu care constituie baza calcularii sumelor ce se cuvin cabinetelor de medicina de specialitate clinica in ambulatoriu pentru serviciile efectuate in relatiile contractuale cu casele de asigurari de sanatate, respectiv de la 4,5 la 5 lei.”, transmite CNAS.

De asemenea, pentru medicina dentara, in trimestrul IV 2024, se mentine valoarea sumei orientative/medic specialist/luna la acelasi nivel ca in primele trei trimestre ale anului.

Pentru transpunerea in practica a noilor prevederi, in urmatoarea perioada vor fi efectuate si modificarile corespunzatoare in Normele metodologice de aplicare a Contractului-cadru.

Etichete: contractul-cadru, valoare punct pe serviciu, valoare punct per capita