In fata inevitabilului proces de imbatranire, Aristotel a spus cu intelepciune acum doua milenii ca „batranetea este o boala naturala”, anuntand desigur ca nimeni nu este nemuritor, iar batranetea este inainte de toate un proces fiziologic cat se poate de natural.
Astazi, in era imunosenescentei, intelegem ca rezistenta organismului la boli si infectii scade odata cu trecerea timpului, din cauza declinului sistemului imunitar, scrie acad. prof. dr. Leon Danaila, pe pagina lui de Facebook.
“Dincolo de fabule si povesti, nu exista o fantana a tineretii in care ne putem scufunda trupul pentru a ne recapata tineretea, cum la fel procesul de imbatranire nu poate fi oprit, dar cu toate acestea, exista metode simple pe care le putem adopta pe parcursul vietii pentru a ne pastra integritatea fizica si mentala chiar si in cei de pe urma ani ai vietii noastre. De pilda, un fapt general acceptat in comunitatea stiintifica este ca efectuarea in mod regulat a exercitiilor fizice se asociaza cu o longevitatea mai crescuta si cu existenta unui risc mai redus de aparitie a bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat, a sindromului metabolic, a hipertensiunii arteriale sau a bolilor infectioase.”, scrie neurochirugul pe Facebook.
Potrivit medicului, in lumea moderna, avem puterea sa influentam propria noastra batranete prin alegeri sanatoase si active.
“Sa adoptam un stil de viata care sa imbratiseze miscarea si nutritia echilibrata pentru a ne bucura de fiecare etapa a vietii cu vitalitate si sanatate!”, a mai transmis acad. prof. dr. Leon Danaila.
Etichete: fantana tineretii, integritate fizica, integritate mentala, imbatranirea, leon danaila