Specializare unica la nivel national, la UMF Iasi: Audiologie si protezare auditiva

Specializare unica la nivel national, la UMF Iasi: Audiologie si protezare auditiva

Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi (UMF Iasi) organizeaza admitere, in septembrie 2024, pentru o noua specializare de licenta: Audiologie si protezare auditiva, in cadrul Facultatii de Bioinginerie Medicala,  o specializare unica la nivel national.

„Introducerea specializarii «Audiologie si protezare auditiva» in oferta educationala a Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi marcheaza un moment important in parcursul nostru academic. Aceasta initiativa subliniaza angajamentul nostru de a oferi programe de studiu relevante si inovatoare dar raspunde si unei necesitati reale din domeniul sanatatii publice din Romania. Prin acest program, contribuim la imbunatatirea calitatii vietii pentru un segment al populatiei. Invitam tinerii care doresc sa urmeze o cariera intr-un domeniu de avangarda sa se alature acestei specializari.” a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iasi, potrivit portalului de stiri al institutiei de invatamant superior.

Planul de invatamant este conceput pentru a dezvolta competentele necesare practicii clinice, incluzand discipline axate pe evaluarea audiologica, selectarea si montarea echipamentului auditiv, precum si reabilitarea pacientilor cu implanturi cohleare.

„Audiologii sunt profesionisti cu rol in diagnosticarea si tratarea persoanelor cu tulburari auditive, de echilibru si conexe (care constituie peste 10% din populatie), profesia putand fi exercitata doar de catre absolventii specializarii Audiologie si protezare auditiva. Prin acest program de licenta ne propunem sa dezvoltam competentele profesionale necesare practicii clinice individuale in domeniul preventiei pierderii auzului, diagnosticului hipoacuziei si reabilitarii auditive a persoanelor hipoacuzice. Printre competentele si abilitatile absolventilor se numara: teste audiologice in vederea evaluarii nivelului de auz la copii si adulti, screening auditiv la nou-nascuti si prescolari, precum si la persoanele cu risc de hipoacuzie (profesii exercitate in zgomot, tratamente ototoxice, varstnici), recomandarea protezei auditive adecvate fiecarui pacient si reglajul acesteia, reglajul protezelor implantabile (de exemplu, implant cohlear).” a explicat prof. univ. dr. Anca Galaction, decanul Facultatii de Bioinginerie Medicala.

Admiterea din septembrie 2024 la specializarea Audiologie si protezare auditiva se va face prin concurs pe baza de dosar. Evaluarea candidatilor va tine cont de media notelor obtinute la bacalaureat si media multianuala a anilor de liceu, nota finala fiind calculata ca media aritmetica a celor doua.

Etichete: UMF Iasi, specializare audiologie si protezare auditiva, admitere UMF Iasi